google-site-verification: googlecff0d7f41b1ae174.html"

dijous, 5 d’abril del 2012

Escacs




En el reportatge s'expliquen les regles del joc dels escacs mitjançant un tauler gegant. També diversos professionals comenten tota mena de qüestions relacionades amb aquest esport. Els escacs estan reconeguts com a esport a la majoria de països. De fet, la seva pràctica comporta un nivell de competició, la incertesa del resultat i esforç físic, encara que no ho sembli. Segons alguns estudis, durant una partida, els jugadors poden arribar a les 180 pulsacions per minut. El fet que sigui un esport que no requereixi força física fa possible que tothom el pugui practicar: homes, dones, infants, gent gran, persones amb discapacitat... En el cas dels invidents es fa servir un tauler adaptat amb diferents nivells per a les caselles blanques i negres i amb les peces marcades segons el color. Cada vegada guanya més terreny la introducció dels escacs a les escoles, ja que contribueixen al desenvolupament intel·lectual de l'alumnat. Com en altres àmbits, internet ha revolucionat el món dels escacs. La xarxa permet jugar en temps real contra jugadors de qualsevol lloc del món, com també veure partides que es juguen ben lluny.


Nova Escola d'Escacs de Salou



Salou engega una escola d’escacs amb un format inèdit i que començarà a funcionar a partir del 5 de març. La seu de la nova escola és al parc botànic del carrer Mossèn Josep LLauradó i Piñol
El president del club, el mestre d’escacs Antonio Moro, explicava que el centre neix amb la voluntat “d’ensenyar a pensar, a reflexionar, a ajudar a aplicar aquests coneixements a la vida i als estudis i, si així ho desitgen, a convertir-se en un jugadors d’escacs professionals”. Actualment, el centre compta ja amb un equip d’entrenadors, professors, analistes de joc i monitors que estaran a disposició dels alumnes que podran apuntar-s’hi a partir de 5/6 anys d’edat i fins a l’edat adulta. Precisament, a les aules del botànic se centralitzaran les classes que tindran un cost de 20 euros al mes; amb una sessió setmanal.