google-site-verification: googlecff0d7f41b1ae174.html"

divendres, 15 d’abril del 2011

Receptes Taller de cuina (Postres)

REDOTS

Ingredients

- 4 ous - tassa de llet

- 3 tasses de sucre - 4 gasoses de paperet

- 1 tassa d’oli de gira-sol - 1 cullereta de llevat

- 1 tassa d’anís - 1 Kg de farina

Elaboració

Barregeu els ous, el sucre, la tassa d’oli, l’anís, la llet, les gasoses de paperet, el llevat, la ratlladura de llimona i la farina i pasteu-ho bé. De farina, heu de deixar-ne una mica per poder enfarinar-vos les mans i que la pasta no se us enganxi. Deixeu reposar la pasta mitja hora aproximadament.

Per fer els redots, heu de fer boletes petites, fer-hi un forat al mig amb el dit i uns quants talla amb les tisores.

A banda, poseu 1 litre d’oli de gira-sol dins d’una cassola amb el foc fort i, quan estigui ben calent, abaixeu el foc i , amb el foc ben fluix, aneu fregint els redots, primer d’una banda i després de l’altra.

A part, heu de tenir n plat amb sucre, on heu d’ensucrar els redots una vegada cuits.

CÓC VICTÒRIA

Ingredients

- 4 ous

- 400 gr. de sucre

- ¾ de got d’oli

- ¾ de got de llet

- 300 gr. de farina

- 1 sobre de llevat

- ratlladura de llimona

- 1 sobre de “Flan Chino Mandarin

- 1 copeta de conyac

Elaboració

Pugeu les clares a punt de neu i, després, aneu-hi afegint el sucre, l’oli, la llet, el llevat i la farina, a poc a poc; pasteu-ho ben pastat i poseu-ho en una llanda al forn a temperatura alta (180º) durant tres quarts d’hora.

Quan estigui cuit, traieu el cóc i emborratxeu-lo amb una copeta de conyac. A continuació, feu una crema amb Flan Chino Mandarín; i, quan estigui ben calenta, afegiu-la també al cóc.

Deixeu-lo refredar i, amb la crema de sobre i una mica de sucre, cremeu-lo per damunt amb el cremador.

MONA DE PASQUA

Ingredients bases

125 grs de sucre

125 grs de farina tamisada

4 ous

1 llimona

Mantega

Preparació bases (es faran dues bases)

Munteu les clares dels ous a punt de neu i afegiu-hi dues gotes de suc de llimona.

Barregeu els rovells dels ous amb el sucre, amb la batedora fins a obtenir una massa homogènia. Afegiu les clares a punt de neu, i la farina, i barregeu manualment amb el batedor, amb moviments envoltants.

Unteu el motlle amb mantega,i després tireu-hi una mica de farina, i aboqueu-hi la barreja.

Poseu-la al forn durant 15 minuts a 180ºC amb la calor repartida amunt i avall, a l’alçada del mig del forn.

Ingredients almívar

100 ml d’aigua

30 grs de sucre

Mitja llimona

50 ml de cointreau o altre licor similar

Preparació almívar

Barregeu els ingredients en una cassola, i poseu al foc (poca potencia) fins que l’alcohol s’evapori (aprox. 4-6 minuts).

Preparació mona

Traieu dels motlles les dues bases, i prepareu en la safata on voleu presentar la mona, una d’elles. A sobre unteu-hi l’almívar, i tapeu amb l’altre base. A partir d’aquí, decoreu la mona al vostre gust (cobriu amb xocolata desfeta, lacasitos, nata, etc …).

Taller de cuina (Postres)











diumenge, 10 d’abril del 2011