google-site-verification: googlecff0d7f41b1ae174.html"

dijous, 12 de gener del 2012

Pla de consum de fruita a les escoles


Durant el curs escolar 2011/2012, el Pla de consum de fruita "A la nostra escola mengen + fruita" consisteix a distribuir gratuïtament fruita i verdura fresca als escolars de 2n cicle d’educació infantil i de primària (nens i nenes de 3 a 12 anys) dels centres educatius de Catalunya.

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha autoritzat a l’Associació Catalana d’Empreses de Fruita i Hortalisses (AFRUCAT) per a que distribueixi la fruita i la verdura.

Durant una setmana de cada mes, es distribuiran tres peces de fruita i/o verdura, seleccionada en funció de l’estació de l’any i la qualitat, que es repartirà entre els nens i les nenes dins del recinte de l’escola pel seu consum durant l’esmorzar i/o el berenar.

El productes que s’ha previst subministrar mensualment són els que s'indiquen a continuació, per bé que en funció del mercat es podran modificar:

  • Gener: mandarina, poma vermella, plàtan.
  • Febrer: mandarina, poma bicolor, taronja.
  • Març: pera, taronja, tomàquet cherry i pastanaga baby.
  • Abril: maduixot, poma vermella, plàtan.
  • Maig: poma, pera, nespra o albercoc.
  • Juny: nespra o albercoc, cirera, préssec o nectarina.

dimecres, 11 de gener del 2012

Webs d'Astronomia (2ª part)

Google Sky

Permet veure imatges d'estrelles i galàxies llunyanes, obtingudes pel telescopi espacial Hubble i també fer un recorregut per tot el sistema solar, amb la Lluna i el planeta Mart especialment detallats.


Impressionants imatges de l’Univers

Curiositats científiques per futurs astrònoms o físics

dimarts, 10 de gener del 2012

ACTIVITATS EXTRAESCOLARS Curs 2011 - 2012

-ESCACS

Dia: Els dimarts de 16:30 a 17:30
Preu: 10 euros al mes.
Lloc: Biblioteca de l'escola.


dilluns, 9 de gener del 2012

Webs d'Astronomia (1ª part)

Mirant a les estrelles
Astronomia per a totes les edats (de 3 a 18 anys )

Astronomia: L'Univers
Web dedicada a tot allò que envolta l'Univers


Vols ajudar a la NASA amb el teu ordinador?
Volen convertir-se en marcians per un dia? Aquesta és la nova proposta de la NASA que acaba de posar en marxa una web interactiva que permet als usuaris convertir-se en exploradors de Mart. Be a Martian és una invitació oberta a tothom per ajudar els investigadors comptant, per exemple, el nombre de cràters de la superfície del "planeta vermell", una feinada que, segons la NASA, s'ha de fer amb la col·laboració de milers de voluntaris. Una altra activitat que es pot fer és ajudar a trobar la localització exacta de les imatges subministrades per les sondes que treballen a Mart. La web inclou molta informació i milers de fotografies inèdites.