google-site-verification: googlecff0d7f41b1ae174.html"

dissabte, 31 de març del 2012

La Biblioteca Digital Internacional per a Nens




La Biblioteca Digital Internacional per a Nens permet llegir a Internet obres en gairebé 60 idiomes, incloent l'Espanyol i el Català, i a més permet seleccionar per idioma, per edats (de 3 fins 13 anys) i per temàtiques.

Pots trobar llibres de personatges infantils, d'animals, sobre criatures imaginàries, de ficció o sobre la realitat, de contes de fades, de contes tradicionals o llibres d'imatges.
És un recurs que pot ser usat pels nens, pares i mestres.

La forma més senzilla d'utilitzar la ICDL és llegir un llibre utilitzant la cerca simple o avançada. Podràs llegir de forma gratuïta i anònima. O pots crear un compte per mantenir una prestatgeria de llibres que t'agrada i definir les diferents preferències personals.

La Biblioteca Digital Internacional per a Nens proposa les següents activitats per a educadors:
Si tens un projector d'ordinador prova llegir un llibre als nens connectant el projector a l'ordinador, busca un llibre a la ICDL i llegeix amb la gran pantalla projectada. L'avantatge és que
il·lustracions i paraules es veuran prou gran com perquè tots participin.
Completar la història: Utilitza un llibre per inspirar als nens per completar la història. Llegeix la primera part del llibre junts i després demana als nens a imaginar com acabar la història a través de dibuixos i il·lustracions. Pots veure més detalls d'aquesta activitaten el manual de formació del professorat de ICDL.
Escriptura creativa: Si vols incentivar la creativitat busca un llibre d'imatges en un idioma que no entenguin en absolut. Després escriure una història per a les imatges.
Aprendre Idiomes: Molts dels llibres de la ICDL estan disponibles en més d'una llengua.Utilitza aquests llibres per estudiar un idioma que no coneixes. Fes servir la pantalla de recerca avançada per buscar els llibres en dos o més idiomes.




divendres, 30 de març del 2012

Recursos TIC infantil i primària (2ª part)


75 Unitats didactiques per a infantil.
Interactives i per a Pissarra Digital Interactiva
.

Activitats cercades a un bloc destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de comunicació i infomació a les persones amb discapacitat i/o necessitats especials. Cal mirar-se bé les activitats, moltes poden servir-nos, encara que estiguin classificades per a aquestes persones. En castellà.

http://blog.diversitatfuncional.com/2010/08/75-unidades-didacticas-infantil.html


Centenars de recursos per a PDI, en castellà, per a fer servir a l’aula. Llengua , matemàtiques, medi… Classificats per nivells i unitats. En castellà.

http://recursospizarradigital.blogia.com/enlaces/




dimarts, 27 de març del 2012

Monestirs de Catalunya

Monestirs.cat és una completa web en què podem trobar informació, història i fotografies de gairebé tots els monestirs que hi ha a Catalunya. La va crear el 2006 Baldiri Barat, que es declara apassionat de l'arquitectura antiga. L'autor ens dóna una primera selecció de 68 monestirs que considera "imprescindibles", però a continuació podem fer recerques, comarca a comarca, de fins a 600 monestirs. L'únic criteri històric per incloure'ls és que han de ser fundats abans de l'exclaustració del 1835. La web té un annex que presenta també monestirs de fora de Catalunya: sud de França, Osca, La Rioja, Navarra, nord de Castella, Castelló i Ourense.