google-site-verification: googlecff0d7f41b1ae174.html"

dissabte, 14 d’abril de 2012

50.000 visites al blog de l'Escola

Aquest dissabte hem arribat a les 50.000 visites

A la següent fotografia podem observar de quins països ens visiten:
El primer és Espanya, després EEUU, Rússia, Bulgaria....
També podem veure quins navegadors i sistemes operatius fan servir les persones que ens visiten.


Jocs tradicionals a CatalunyaCatalunya té una rica tradició de jocs populars. Un patrimoni lúdic i cultural que s'ha anat transmetent de pares a fills, generació rere generació, per tota la geografia, formant part de la nostra identitat. Avui, els jocs tradicionals es practiquen de manera diferent i amb regles peculiars segons l'indret on es juguen. Però, a tot arreu, constitueixen una manifestació simbòlica que expressa la manera pròpia de ser i de sentir la vida dels seus protagonistes.


divendres, 13 d’abril de 2012

Classes de conducció a Port Aventura

Alguns alumnes de 4t, conjuntament amb altres alumnes d'escoles de Salou han estrenat una nova atracció a Port Aventura: l'Escola de conducció i Educació vial.

A l'enllaç següent podeu veure com han realitzat l'activitat i les entrevistes.
dijous, 12 d’abril de 2012

Els Estiraments

Els ESTIRAMENTS són una part molt important de l’exercici físic ja que ens ajuden a prevenir lesions, agulletes, milloren la nostra flexibilitat... S’haurien de fer tant abans com després de qualsevol activitat física continuada, en l'escalfament i en la recuperació.

Els estiraments es poden fer a qualsevol lloc, a casa, a la muntanya.... Quan s’efectuen els estiraments, els hem de fer d’una forma suau i lenta, sense cap moviment brusc i evitant els rebots. Cada cop que es faci un exercici s’ha de notar una tensió muscular, però sense arribar a dolor. Aquesta tensió ha d’anar augmentant al llarg de 10-15 seg. que ha de durar cada exercici, així ens assegurem que el múscul s’ha estirat una mica. És important estirar correctament, ja que si no pot provocar l’efecte contrari al que volem.

Què són

Els estiraments són un conjunt d’activitats o exercicis que es realitzen abans dequalsevol activitat física (entrenament o competició), amb la finalitat de disposar lesfuncions orgàniques, musculars, nervioses i psicològiques de l’esport ist a i preparar-lo per a rendir al màxim de les seves possibilitats. Seria convenient que es realitzessin després d'un escalfament a base de carrera suau. També és convenient fer-ne al finalitzar l'activitat, per tal de recuperar la musculatura, alliberar-la de tensions i ajudar-la a tornar a l'estat inicial.

Com estirar

- Cal estirar amb una tensió suau i mantinguda, notant un punt de dolor que no sigui molt gran. És important buscar el punt just de tensió, ja que si és molt gran podem produir una lesió muscular.

- Hem d'estar en una posició correcte, on només notem tensió en els músculs que estem estirant.

- Cal aguantar l'estirament un mínim de 10/15 segons fins a 30 segons.

- No fer moviments bruscos ni rebots, cal que sigui un moviment seguit i harmònic. És preferible mantenir l'estirament més temps sense arribar molt lluny que intentar arribar més lluny i no poder mantenir-ho. A poc a poc veuràs que els músculs es relaxen i pots avançar més en l'estirament.

- No fer apnees en la respiració (tallar la respiració), sinó que cal respirar suaument de forma correcta.

- És millor si seguim un ordre en els estiraments (dels músculs del tren inferior al superior, o a l'inrevés).

Efectes

1.- Redueixen la tensió muscular provocant una sensació de plaer.

2.- Augmenten les capacitats de moviment.

3.- Ajuden a coordinar millor i milloren l'equilibri.

4.- Disminueixen el risc de lesions i de malalties musculars o òssies.

5.- Milloren les tensions mentals, ja que molts de cops són produïdes per tensions musculars

Tipus d'estiraments

Podem fer estiraments de molts grups musculars. És important saber quina és la musculatura que més treballarem en cada moment (cames, tronc, braços...) per poder fer estiraments d'aquell grup muscular.

Distingirem entre 4 grans zones musculars: cames, tronc, braços i coll. En cadascuna d'aquestes zones hi ha diferents músculs, que es poden estirar d'una manera específica.

El següent video us ensenyarà alguns dels estiraments més importants que cal fer abans o després d'entrenar, amb els noms dels músculs que es van estirant en cada exercici.

dimecres, 11 d’abril de 2012

Webs de Matemàtiques (4ª part)

Web os es publiquen algunes de les aplicacions interactives desenvolupades per l'equip de Genmagic. Les aplicacions organitzades en temes estan ordenades per nivells de dificultat.Blog de matemàtiques per a 5è i 6èFitxes de matemàtiques

Es pot descarregar un word amb la fitxa escollida.

Infantil

Primària

dimarts, 10 d’abril de 2012

PÀGINES WEBS EDUCATIVES (part 24)

Crea animacions

Una excel·lent manera de crear les teves històries.
Permet utilitzar les teves pròpies imatges i a més et lliurarà un petit vídeo que podràs publicar a Youtube.Crea Històries

Amb ToonDoo pots crear les teves pròpies històries i compartir-les amb els teus amics i amigues


140.000 efectes de sons.

A Soundsnap hi ha una excel·lent col·l3cció de sons, en format mp3, aiff y wav, per escoltar al bloc, mòbil,etc...Web de ciència, geografia i història

Per a nens de 5 a 10 anys per aprendre moltes matèries

dilluns, 9 d’abril de 2012

Música online

WEB on pots buscar qualsevol cantant del teu gust i t'ho busca o si esperes et surten els artistes sobre el que vols, i totes les cançons van seguides.