google-site-verification: googlecff0d7f41b1ae174.html"

dissabte, 31 de març de 2012

La Biblioteca Digital Internacional per a Nens
La Biblioteca Digital Internacional per a Nens permet llegir a Internet obres en gairebé 60 idiomes, incloent l'Espanyol i el Català, i a més permet seleccionar per idioma, per edats (de 3 fins 13 anys) i per temàtiques.

Pots trobar llibres de personatges infantils, d'animals, sobre criatures imaginàries, de ficció o sobre la realitat, de contes de fades, de contes tradicionals o llibres d'imatges.
És un recurs que pot ser usat pels nens, pares i mestres.

La forma més senzilla d'utilitzar la ICDL és llegir un llibre utilitzant la cerca simple o avançada. Podràs llegir de forma gratuïta i anònima. O pots crear un compte per mantenir una prestatgeria de llibres que t'agrada i definir les diferents preferències personals.

La Biblioteca Digital Internacional per a Nens proposa les següents activitats per a educadors:
Si tens un projector d'ordinador prova llegir un llibre als nens connectant el projector a l'ordinador, busca un llibre a la ICDL i llegeix amb la gran pantalla projectada. L'avantatge és que
il·lustracions i paraules es veuran prou gran com perquè tots participin.
Completar la història: Utilitza un llibre per inspirar als nens per completar la història. Llegeix la primera part del llibre junts i després demana als nens a imaginar com acabar la història a través de dibuixos i il·lustracions. Pots veure més detalls d'aquesta activitaten el manual de formació del professorat de ICDL.
Escriptura creativa: Si vols incentivar la creativitat busca un llibre d'imatges en un idioma que no entenguin en absolut. Després escriure una història per a les imatges.
Aprendre Idiomes: Molts dels llibres de la ICDL estan disponibles en més d'una llengua.Utilitza aquests llibres per estudiar un idioma que no coneixes. Fes servir la pantalla de recerca avançada per buscar els llibres en dos o més idiomes.