google-site-verification: googlecff0d7f41b1ae174.html"

dissabte, 5 de maig del 2012

CURS D'INICIACIÓ A L'ASTRONOMIA.

Curs d'iniciació a l'astronomia al CaixaFòrum de Tarragona, per part de l'associació astronòmica de Torroja del Priorat.
C/ Cristòfor Colom, 2, 977 24 98 71
Hora: 19:00

Dimarts, 8 de maig.
1.- Observació del cel: El cel a ull nu. Els astres, llurs posicions i moviments aparents. La magnitud dels astres. Telescopis i binoculars. La contaminació lumínica i la fotografia astronòmica.
Miguel Martín.

Dimarts, 15 de maig.
2.- El Sistema Solar. El Sol, la Terra i la Lluna. El sistema solar interior: els planetes terrestres. El sistema solar interior: els gegants gasosos i de gel. Els planetes menors, els asteroides i els cometes. El medi interplanetari: la llum zodiacal.
Jaume Oliver.

Dimarts, 22 de maig.
3.- El Sol i les estrelles: què són i com evolucionen. La formació de sistemes estel•lars i planetaris. Les regions de formació estel•lar: nebuloses i cúmuls. La vida de les estrelles en la seqüència principal. La mort de les estrelles.
Jesús Nieto.

Dissabte. 26 de maig.
4.- Sortida nocturna d’observació al poliesportiu de Torroja del Priorat. Posarem en pràctica les tècniques d’observació. Veurem els cràters de la Lluna, el planeta Saturn amb els seus anells, cúmuls estel•lars i nebuloses.

Dimarts, 29 de maig.
5.- La Galàxia i l’Univers extragalàctic. Estructures a gran escala. Origen i evolució de l’Univers. Vida a l’Univers.
Stefano Delmonte.

Dimarts, 5 de juny.
6.- La fotografia astronòmica a l’abast de tothom. Les noves tècniques aplicades a la fotografia astronòmica. La fotografia del sistema planetari i la fotografia de cel profund.
Gari Arrillaga.