google-site-verification: googlecff0d7f41b1ae174.html"

diumenge, 12 de febrer de 2012

Webs d'Astronomia (3ª part)

nostra nau · una mirada diària als astres és una sèrie de 150 vídeos d’uns 5 minuts sobre astronomia i exploració de l’espai.

nostra nau descriu la Terra, la Lluna, el Sol, els planetes, les estrelles, les constel·lacions, les galàxies… amb imatges provinents de l’observació i animacions per ordinador realitzades d’acord amb els models astronòmics i científics més moderns. Cada vídeo -amb acompanyament musical cada dia d’un autor diferent- convida a descobrir i a disfrutar l’espectacle de l’Univers; el conjunt de vídeos constitueix una variada aproximació a l’astronomia.

nostranau.net és el web acompanyant de la sèrie. Permet visionar i llegir tots els vídeos i navegar a través d’ells per temes, per paraules clau, a l’atzar… A més, informa en temps real d’una colla d’indicadors de la navegació de la Terra i convida a donar, com la sèrie, una mirada diària als astres.

La sèrie es va emetre diàriament pel K3/33 de Televisió de Catalunya d’octubre de 2001 a juny de 2002 i d’octubre de 2002 a maig de 2003.

Enllaç per descargar una aplicació d'Astronomia per nens i nenes que ens pot ser molt útil a les aulesL'Agència Espacial Europea (ESA, European Space Agency) és una organizació intergovernamental dedicada a l'exploració espacial.
A la seva pàgina web, a l'apartat dels nens, podem trobar, jocs, notícies, treballs,activitats...