google-site-verification: googlecff0d7f41b1ae174.html"

dissabte, 12 de maig de 2012

Educació viària

Bicicletada dels alumnes de 6è, que dins el pla d'educació viària han fet una ruta de 20 km per diferents camins i carrers de Salou.
A les 9 del matí hem iniciat l'activitat, dirigits per diferents membres de la policia local de Salou.
Hem revisat les bicicletes, el casc i les motxilles, quan ja estàvem preparats, hem fet 5 minuts d'estiraments i hem iniciat el recorregut per camins i carrers de Salou. Passada una hora hem esmorzat a la zona residencial Emprius per continuar fins a les 12, que hem arribat a l'escola, on hem fet una sèrie d'estiraments per relaxar la musculatura del cos.
La regidoria de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil i Mobilitat, a través de la Policia Local ha dissenyat un ampli recorregut en bicicleta per Salou, adreçat als alumnes de 6è de primària, que han rebut en els darrers anys classes d’educació viària. L’objectiu d’aquestes sortides en bicicleta és que els alumnes posin en pràctica els seus coneixements de circulació davant la presència dels agents de la Policia Local que han impartit les sessions de formació viària.
Per aquest motiu, les diferents pedalades es desenvoluparan per cinc tipus diferents de calçada: carril bici; camí d’asfalt; camí de terra; sender; carril de circulació, d’únic sentit i direcció; i carril de circulació, de doble sentit i un carril per sentit.
El trajecte estarà supervisat pel coordinador d’aquestes sessions d’educació viària, el caporal de la Policia Local, Enrique Saldaña, i comptarà en totes les sortides amb la presència d’un tècnic en primers auxilis de l’empresa Altesport i d’una furgoneta de la Policia Local que farà de tancament i de 'cotxe escombra' per recollir a tots els participants que per averia o cansament, no puguin continuar. Dues motocicletes de la Policia Local de Salou s’encarregaran d’anar tancant el trànsit del circuit a mesura que vagin passant el grup de ciclistes.