google-site-verification: googlecff0d7f41b1ae174.html"

dilluns, 21 de maig de 2012

Com arribes a l'escola?


VIETNAM
No saben que és una piscina però es banyen tots els dies per anar a l’escola. Porten unes grans bosses de plàstic on posen la roba i llibres, a més els hi serveix per flotar i passar els 15 metres de riu i una profunditat de 20 metres. Quan plou molt no poden anar a l’escola perquè és molt perillós passar el riu, i han d’estar un mes a casa. ANGOLA
Després d’una guerra civil, al terra  i camins d’aquest país hi ha zones que hi ha mines enterrades al terra. Per tant és molt perillós anar a l’escola i jugar per certs llocs.


CHINA
Per arribar a l’escola tarden 2 dies, han de caminar i passar per barrancs de 500 metres d’altura, agafats a roques, creuar ponts trencats  i rius congelats. 80 nens i nenes ho fan per anar a l’escola a aprendre.


 INDIA
Utilitzen el millor mitjà de transport que poden, per no cansar-se i arribar més ràpid a l’escola per poder aprendre i jugar.


 NEPAL
Els nens i nenes que viuen a Nepal, país on hi ha les muntanyes més altes del planeta, no hi ha quasi carreteres, ni autopistes. Una zona amb moltes valls i rius. Els nens utilitzen ponts artesanals.


 INDONESIA
Una tempesta va trencar el pont, però els nens decideixen que no poden deixar d’anar a l’escola.


 ISRAEL
Una nena ha d’esquivar les pedres llançades pels seus germans palestins contra els militars d’Israel, per poder arribar a la seva escola per ensenyar els seus deures.


 ÍNDIA
En un petit poble muntanyós de l’Himalaya, a 40 graus sota cero. Els nens i els seus pares passen per 3 valls per arribar a la seva escola internat de Leh, on estaran un any estudiant. No hi ha camins i l’únic lloc possible és passar per damunt d’un riu congelat. La caminada dura diversos dies i han de dormir en coves.