google-site-verification: googlecff0d7f41b1ae174.html"

dimecres, 14 de març de 2012

SALOU ES MOU


PER UN ENSENYAMENT PÚBLIC DE QUALITAT. SALOU ES MOU.

Benvolgudes famílies,


L’ensenyament públic de Catalunya està exercint una política d’austeritat molt agressiva que recau implacablement, i de forma injusta, en persones i institucions públiques d’aquest país.

Per això, us volem informar i també volem fer-nos sentir. Volem protestar perquè la nostra feina de docents no es pot fer amb la qualitat que requereix. Volem protestar perquè l'educació dels infants i joves és bàsica per construir el futur de tots. Volem protestar amb vosaltres perquè el problema és de tots. LES COSES PÚBLIQUES SÓN DE CADASCÚ DE NOSALTRES.

INFORMACIÓ DE MÀXIM INTERÈS!!

  • Catalunya és la comunitat que més retalla en educació.

La disminució del pressupost en educació a Catalunya dels dos últims anys és la més gran que s’ha produït en totes les comunitats autònomes.

Com afecta això a l'educació dels nostres fills i filles?

El sistema educatiu ha rebut aquest curs 21.000 alumnes nous que haurien necessitat un increment de més de 1.900 professors i professores per ser atesos amb un garanties de qualitat. En canvi, als nostres centres educatius hi ha 340 places de professorat menys.

· Menys qualitat en l’atenció educativa i menys serveis essencials per als alumnes amb més dificultats.

S’han incrementat el nombre d’alumnes per aula. S’han eliminat els reforços a l’alumnat. S’han suprimit i/o retallat les persones de suport a l’atenció educativa a les aules i programes educatius, així com vetlladores, tècnics d’educació, auxiliars i educadores d’educació especial. S’han reduït a la meitat les prestacions de serveis

· Menys oferta educativa pública i de qualitat a on els infants i les famílies més ho necessiten.

Les retallades de la Generalitat en la subvenció per cada plaça pública d'escola bressol ha comportat la supressió de les ajudes econòmiques atorgades per l'ajuntament i que les famílies hagin d'aportar molt més si es vol mantenir el servei. En aquest context, les escoles bressol que reben fons públics esdevenen del tot insostenibles. L'escola bressol s'ha de considerar com una inversió en la millora de la societat actual i no com una despesa.

· Menys polítiques d’ajut per ampliar el servei educatiu al màxim de persones.

Desapareix la compensació de beques i ajuts als estudis.

· Menys oferta dels recursos necessaris per combatre el fracàs i l’abandonament escolar.

El finançament dels programes de qualificació professional inicial, l’única oferta educativa creada per donar continuïtat als alumnes amb dificultats d’educació secundària obligatòria, és menor que la de l’any anterior, que ja era del tot insuficient.

PER TOT AIXÒ:

És difícil d’entendre com es pot assolir l’èxit i l’excel·lència escolars de tot l’alumnat:

Sense inversió: hem patit prioritzacions arbitràries dels recursos que hi havia quan som els que hem aconseguit construir, des de l’anonimat, amb molts esforços i poc suport, la qualitat dels serveis que hem tingut fins ara.

Tot incrementant les ràtios d’alumnes per aula i eliminat els reforços universals pels alumnes

Reduint professionals de l’educació i programes de suport a l’alumnat tot i que els professionals hem tirat endavant serveis fonamentals malgrat la manca de recursos i de suport per part de les administracions

Disminuint personal docent: hem sofert el sistema precari de contractacions: no convocatòria d’oposicions ,interinatges i substitucions acompanyades d’inseguretats laborals

Retallant les beques, tot i presenciar any rere any el malbaratament de recursos públics

... i un llarg etcètera.

TOTS PLEGATS

Tots i totes les nostres comunitats educatives i d’acord amb la situació que tenim plantejada iniciarem , de forma temporal i fins que es mantingui aquest període de crisi, un seguit d’actuacions adreçades a fer visible el nostre malestar, accions unificades i d’acord amb el col·lectiu d’ensenyants que hem anomenat “marea groga” (per les samarretes d’aquest color que portem als actes reivindicatius). Volem que es tornin a valorar i es rectifiquin moltes sinó totes aquestes mesures imposades des del Departament d’Ensenyament.

Ara des de tots els àmbits, dins i fora de les comunitats educatives, Salou es mou!!. Volem i sabem que comptem amb vosaltres!

Són signants d’ aquesta carta,

ESCOLA EUROPA ESCOLA SALOU ESCOLA VORA MAR

ESCOLA SANTA MARIA DEL MAR INSTITUT MARTA MATA

54 PROFESSORS DEL CLAUSTRE DE L’ INSTITUT JAUME I

amb el suport de, LLAR D’INFANTS BALENA BLAVA LLAR D’INFANTS ESPLAI

DINAR REIVINDICATIU DIMECRES 14 DE MARÇ A LES 13:3O DEL MIGDIA

A LA PLAÇA DE LA PAU DE SALOU.
3 comentaris:

Anònim ha dit...

hem vale!!!!

badalonaesmou ha dit...

Endavant!!!!!

Anònim ha dit...

Suport desde la Xarxa de docents contra les retallades. www.xdcr.info