REDOTS
Ingredients
- 4 ous - tassa de llet
- 3 tasses de sucre - 4 gasoses de paperet
- 1 tassa d’oli de gira-sol - 1 cullereta de llevat
- 1 tassa d’anís - 1 Kg de farina
Elaboració
Barregeu els ous, el sucre, la tassa d’oli, l’anís, la llet, les gasoses de paperet, el llevat, la ratlladura de llimona i la farina i pasteu-ho bé. De farina, heu de deixar-ne una mica per poder enfarinar-vos les mans i que la pasta no se us enganxi. Deixeu reposar la pasta mitja hora aproximadament.
Per fer els redots, heu de fer boletes petites, fer-hi un forat al mig amb el dit i uns quants talla amb les tisores.
A banda, poseu 1 litre d’oli de gira-sol dins d’una cassola amb el foc fort i, quan estigui ben calent, abaixeu el foc i , amb el foc ben fluix, aneu fregint els redots, primer d’una banda i després de l’altra.
A part, heu de tenir n plat amb sucre, on heu d’ensucrar els redots una vegada cuits.
CÓC VICTÒRIA
Ingredients
- 4 ous
- 400 gr. de sucre
- ¾ de got d’oli
- ¾ de got de llet
- 300 gr. de farina
- 1 sobre de llevat
- ratlladura de llimona
- 1 sobre de “Flan Chino Mandarin”
- 1 copeta de conyac
Elaboració
Pugeu les clares a punt de neu i, després, aneu-hi afegint el sucre, l’oli, la llet, el llevat i la farina, a poc a poc; pasteu-ho ben pastat i poseu-ho en una llanda al forn a temperatura alta (180º) durant tres quarts d’hora.
Quan estigui cuit, traieu el cóc i emborratxeu-lo amb una copeta de conyac. A continuació, feu una crema amb Flan Chino Mandarín; i, quan estigui ben calenta, afegiu-la també al cóc.
Deixeu-lo refredar i, amb la crema de sobre i una mica de sucre, cremeu-lo per damunt amb el cremador.
MONA DE PASQUA
Ingredients bases
125 grs de sucre
125 grs de farina tamisada
4 ous
1 llimona
Mantega
Preparació bases (es faran dues bases)
Munteu les clares dels ous a punt de neu i afegiu-hi dues gotes de suc de llimona.
Barregeu els rovells dels ous amb el sucre, amb la batedora fins a obtenir una massa homogènia. Afegiu les clares a punt de neu, i la farina, i barregeu manualment amb el batedor, amb moviments envoltants.
Unteu el motlle amb mantega,i després tireu-hi una mica de farina, i aboqueu-hi la barreja.
Poseu-la al forn durant 15 minuts a 180ºC amb la calor repartida amunt i avall, a l’alçada del mig del forn.
Ingredients almívar
100 ml d’aigua
30 grs de sucre
Mitja llimona
50 ml de cointreau o altre licor similar
Preparació almívar
Barregeu els ingredients en una cassola, i poseu al foc (poca potencia) fins que l’alcohol s’evapori (aprox. 4-6 minuts).
Preparació mona
Traieu dels motlles les dues bases, i prepareu en la safata on voleu presentar la mona, una d’elles. A sobre unteu-hi l’almívar, i tapeu amb l’altre base. A partir d’aquí, decoreu la mona al vostre gust (cobriu amb xocolata desfeta, lacasitos, nata, etc …).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada